Ziua Absolvenților-Promoția 2022.

Azi, se încheie o nouă etapă din viața voastră de liceeni. Pentru noi, profesorii, această etapă nu înseamnă doar ceva vechime în plus ci și o nouă acumulare de experiențe, emoții și împliniri trăite alături de voi, în timp ce v-am condus pașii pe drumul pe care cu înțelepciune în numim educație. Poate că unii s-au mai împiedicat, dar am fost acolo să-i ajutăm să se ridice, să-i scuturăm de praf, să-i îndreptăm spre înainte.

Noi profesorii v-am fost alături și ne-am străduit să vă facem parcursul acesta mai ușor, mai frumos, mai interesant și mai pe înțelesul vostru. Dacă am reușit atunci înseamnă că am lucrat cu un aluat bun, cu niște oameni mari de care vom fi mândri să spunem că au fost elevii noștri. Ceea ce veți deveni voi, trebuia oricum să deveniți, cu noi ca profesori sau cu alții, dar cum nimeni nu are darul de a învăța de unul singur totul, de data asta suntem bucuroși să spunem că v-am însoțit o perioadă pe calea cunoașterii.

În acești 4 ani am realizat că am fost diriginta unei clase de elevi cu idei care mai de care mai năstrușnice: voi nu ați copiat la teze, lucrări de control, teme, voi ați consultat telefonul/internetul, caietul nu mai e la modă; nu ați rămas corigenți, ci ați fost lăsați corigenți; nu ați aruncat cu creta, caietul, pixul unul după altul, voi ați studiat, în amănunt, legea gravitației, voi nu ați chiulit, doar ați fost solicitați în altă parte.

În ceea ce privește efortul depus de voi pentru a învăța și a obține rezultate școlare bune, am ajuns la concluzia că voi ați pus cel mai bine în aplicare zicala: „Munca nu a omorât pe nimeni, dar de ce să riscăm.”

Acestea fiind spuse vă doresc „Vânt bun din pupă” pe valurile vieții. Prețuiți cât puteți acești ani frumoși și nu încercați să vă abateți de la educație. 

Diriginte,

Prof. Balaci Ana-Maria