Activități desfășurate în luna meseriilor, la Liceul Tehnologic “Dierna” Orșova

O MESERIE, O CARIERĂ PENTRU VIITOR!

În cadrul campaniei pentru promovarea învățământului profesional și tehnic, în intervalul 11 februarie -10 martie 2022, la Liceul Tehnologic “Dierna” din Orșova, s-au desfășurat o serie de activități dedicate Lunii Meseriilor, la care au participat numeroși elevi. Aceștia s-au bucurat de sfaturile și îndemnurile dascălilor care le-au vorbit despre calificările și beneficiile absolvirii unui liceu tehnologic sau a unei școli profesionale.

Liceul Tehnologic “Dierna” oferă o şansă pentru fiecare elev, şansa unei desăvârşiri profesionale, a formării ca personalitate socială, şansa de a izbândi prin forţele proprii, finalitatea esenţială a pregătirii şcolare fiind inserţia socială a absolvenţilor pe piața muncii.

Calificările Liceului Tehnologic “Dierna”, oferă oportunităţi de pregătire temeinică, la standarde europene, în meserii sau ocupaţii în domeniile: mecanic, electric și electronic, gastronomie, turism, transporturi, protecția mediului. De asemenea, elevii care optează pentru învățământul profesional de 3 ani beneficiază lunar de bursa în valoare de 200 de lei și obținerea unei calificări recunoscute în toate țările din UE, la finalizarea studiilor.

Fie că aleg învățământul liceal de 4 ani (calificările: technician operator tehnică de calcul, tehnician în gastronomie, instructor sportiv) sau școala profesională de 3 ani, calificările: Ospătar (Chelner), vânzător în unități de alimentație publică și marinar, absolvenții au șansa de a se angaja în domeniu atât în țară, cât și în statele membre UE.
În continuare, va prezentam imagini de la activitățile desfășurate in luna meseriilor, sub coordonarea următoarelor cadre didactice: Bumbel Mariana, Drăhici Liana, Niță Alina, Camalesa Dana, Miuțescu Denisa.

„Nu ne putem aștepta la servicii de calitate din partea unui personal necalificat.”
Pregătirea într-o profesie este esențială pentru dezvoltarea personală și socială. Un ospătar, bucătar este un profesionist în industria gastronomică, sunt responsabili pentru pregătirea și servirea preparatelor culinare în restaurante, baruri, hoteluri și multe alte locuri.
A fi tehnician în gastronomie, ospătar, bucătar este în mod clar o meserie de urmat în prezent și poate aduce numeroase beneficii pe viitor. Mulți încep din pasiune și ajung în general să dețină propriul business.