„Scoala altfel”-Excursie la Bucuresti
In perioada 19-20.04.2019 a ”Școlii altfel” a avut loc excursia efectuată la Bucureşti, coordonată de către doamnele profesoare Cuzman Norica, Balaci Ana-Maria şi Niță Alina.
Excursia a avut un rol educaţional şi informativ datorită faptului că elevii au vizitat cele mai cunoscute obiective turistice și culturale ale capitalei noastre, una demnă de o capital europeană, de unde îşi şi trage numele de „Micul Paris”. Astfel, elevii Colegiului Tehnic „Dierna” au aflat lucruri inedite despre ţara noastră, lucruri care le-au stârnit interesul și le-au satisfăcut curiozitățile legate de trecutul istoric al obiectivelor vizitate.
Obiectivul acestei excursii a fost de a demonstra că și Bucureștiul deține un turism dezvoltat, la fel ca alte capitale ale Europei unde se pot vizita muzee moderne şi inedite, precum şi spaţii comerciale dezvoltate, cu magazine de renume internaţional.
Prima zi a excursiei a fost emoționantă și mult așteptată deoarece era programată vizitarea Palatului Parlamentului în jurul orei 13, după un lung drum și un traffic infernal la intrarea în capital. Am fost preluați de o doamnă ghid, dar nu înainte de a a trece prin zona de securitate , unde ne-am simțit exact ca la aeroport trecând prin filtru pentru a nu intra cu obiecte periculoase. Partea bună a fost că nu am fost opriți să facem poze cu telefonul, fără să plătim vreo taxată, aceasta fiind de 30 lei doar pentru cei care vor să folosească aparate foto. Vizita a durat aproximativ o oră, timp în care am vizitat mai multe săli care ne-au copleșit cu măreția și eleganța lor, sub îndrumarea competent a ghidului nostru.
Palatul Parlamentului este maiestuos, fiind a 2-a cea mai mare clădire administrativă din lume, după Pentagon, construit și amenajat cu materiale 100% românești (excepție ușile Sălii Unirii – lemn de mahon din Zair). Construcția este considerată una dintre cele 7 minuni ale lumii modern.
A doua zi a excursiei noastre a fost rezervată vizitării Muzeul de Ştiinţe ale Naturii „Grigore Antipa” care oferă vizitatorului şansa de a studia fauna şi flora nu doar a României şi Europei, dar şi pe a altor continente; evoluţia omului; evoluţia paleontologică a scoarţei terestre; rasele umane etc.
De asemenea, sunt expuse colecţii impresionante de insecte, minerale, mumii, specii dispărute etc.
A doua zi a fost şi ziua plecării. Înainte să plecăm din Bucureşti, am făcut o escală de aproximativ 2 ore la „AFI Palace Cotroceni”, un mall modern, cu magazine autohtone, dar şi internaţionale.
Pe drumul de întoarcere, atmosfera de bună dispoziţie a fost întreţinută de muzică, mireasmă de mici și pâine de casă, la popasul Albota, precum şi de elevii care şi-au exprimat punctul de vedere în legătură cu excursia , care suntem siguri că a lăsat amintiri plăcute tuturor participanților.
Prof. Cuzman Norica